2014/01/19

Finally -20°C

After all that raining and dark it's luxury to have a good old winter here. There's just enough snow to light the city, but not too much to get stuck to everywhere. The temperature have been from -10°C to -22°C and me likey! The dogs don't necessary agree, but let's not ask them. Here's what I wore today; Vila sweater with special cuts, JC jeans, Joutsen down jacket, leather boots from Italy, leather gloves by Sakari Sauso and a beanie by Chaos. Have a sunny weekend! :-)

Ihana saada kaiken sateen ja pimeyden jälkeen kunnon talvi tänne Tampesteriinkin! Lunta on just tarpeeksi, jotta kaupungin ilme on saatu valoisaksi, mutta ei niin paljon, että se hankaloittaisi liikkumista. Kyllä kunnon pakkaset on poikaa! Koirat ei ehkä ole samaa mieltä, mutta ei kysytä niiltä. Kuvista löytyy päivän asua. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin melko samalla kaavalla on menty koko viikko, koska tuo Vilan villapaita tuntuu olevan ainoa, mikä on tarpeeksi lämmin ja väljä, jotta pääsee harrastamaan kunnon kerrospukeutumista. Paita tosiaan oli Vilan, farkut JC:stä, pari vuotta jo käytössä ollut untsikkatakki Joutsenen mallistoista, saappaat Italiasta (ei ehkä ne ultimaattiset pakkassaappaat pohjiensa suhteen, mutta pitkät varret lämmittää koipia), nahkahanskat Sakari Sausolta ja pipo Chaokselta. Aurinkoista viikonloppua! :-)



2014/01/06

Restaurant Huber

I love food. I especially love good food. Shocking news? I know. Recently I had a proper dinner in Restaurant Huber in Tampere, Finland. The place itself is decorated nicely. The interior is quite ruff with lots of concrete and you can find there one of my favorite piece of design objects, Work Lamp by Design House Stockholm. The roof is filled with these lamps. Not only the decoration is good, also the staff there is grate! We got such a good service. The waitress recommended us good wines, meats and sides. The combination was perfect.

Meikä typy rakastaa ruokaa. Ja jos oikein uutispläjäystä havittelette, niin voin kertoa, että rakastan erityisesti hyvää ruokaa! Jonkin aikaa sitten käytiin Ravinteli Huberissa Tampereella. Paikka on sisustettu mukavan raffisti; betonia on käytetty paljon ja täältä voi bongata myös katon täydeltä mun lemppari designesineitä, Desgn House Stockholmin Work Lamppuja. Sisustuksen lisäksi myös henkilökunta on ihan mahtavaa! Meininki on rentoa, mutta asiantuntemus ihan huipputasoa! Viinit, mitä suositeltiin oli ihan törkeen hyviä ja eipä noita ruokiakaan voi mennä moittimaan.





Here is what we ate: As a starter I chose ox tartar. I was a bit skeptic but 'cause the waiter recommended it I tried it. After all the tartar with capers and egg was the best starter I've ever had. There was eight of us so as a main course we shared four different chunk of meats so we wouldn't have to stick to only one meat per person. The sides were served separately and I had three time fried french fries and bone marrow. It was soooo good! As a desert we had a chocolate mousse.

As you may notice from the menu, this place is a steakhouse as it's best. They use only the best meats from the nearest breeder possible. They also choose the beers and wines carefully. I know nothing about beers but the wines we had were tasty and completed the dishes well. I can highly recommend Restaurant Huber. It's not the cheapest place but it's worth it. Go there if you can!

No mitä me sitten syötiin? Alkupalaksi valitsin tarjoilijan suosituksesta härkätartarin - ruoka, mitä en olis itse koskaan valinnut. Kapristen ja hifistelykeitettyjen kananmunien kanssa se oli paras alkuruoka, mitä olen ikinä syönyt. Pääruoaksi sitten, jälleen tarjoilijan suosituksesta, valkkailtiin neljää eri lihaa isoilta tarjottimilta tarjoiltuna. Kaikki kahdeksan ruokailijaa sai niiltä sitten napsia lihaa niin paljon kuin napa veti. Lisäkkeet oli kaikilla omat; valitsin kolmeen kertaan paistetut ranskalaiset sekä luuydintä. Vieläkin kuola valuu, kun ajattelenkin näitä. Jälkkärivaiheessa oltiin jo suhteellisen täynnä, mutta kyllä tuo suklaamoussehässäkkä hyvin silti upposi.

Niin kuin varmaan jo päättelittekin, niin Huber on pihvirafla parhaimmillaan. Tyypit valitsee tarjoiltavat lihat tarkkaan ja käyttävät vain parhaimpia kasvattajia mahdollisimman läheltä. Myös viinit ja oluet on käsin valittu parhaimpien joukosta. Oluista en ymmärrä hölkäsen pöläystä, mutta viinit meni kyllä ruokien kanssa niin nappiin kuin mahdollista. Voin siis lämpimästi suositella Ravinteli Huberia. Ei ehkä halvin paikka, mutta hintansa väärti. Käykää!