2016/01/04

Mielikuvashoppailua Chicagossa

Kun lähden shoppailemaan, niin en useinkaan lähde kaupoista kädet täynnä tavaroita vaan ennemminkin pää täynnä ideoita. Ehkä lemppariasioita ylipäätään matkustamisessa on nähdä, miten eri tavalla asioita voi tehdä.
Itse töissä myymälää laittaessaan jumittuu usein vanhoihin kaavoihin, joskin meidän myymälä on varmasti yksi Tampereen uusiutuvimmista myymälöistä ylipäätään. Puoliso tuossa joku päivä ihmettelikin, että kuinka monta kertaa sen liikkeen oikein voikaan pyöritellä uuteen uskoon. Noh, monta!

Onneksi neliöitä on mukavat kuutisensataa, joten eri vaihtoehtoja layoutista riittää. Kääntöpuoli tässä on, ettei isommat muutokset yleensä tapahdu ihan päivässä - joskin typyt töissä ovat jo niin ammattilaisia tässäkin asiassa, että hyllyt vaihtaa paikkaa ja seinät siirtyy suitsait kun heiluttelen vähän käsiä ohjeeksi ja teen ääniefektejä siitä, millaisen lopputuloksen kuuluisi olla.

Jos nyt kuitenkin palataan tähän Chicagoon, niin erityisen inspiroivia ovat olleet muun muassa Dieselin, Burtonin ja Urban Outfittersin myymälät. Taas nähdään hyvin, miten eri materiaaleja voi helposti tuoda perus laminaatin ja kipsilevyjen seuraksi. Dieselin ulkoseinät oli päällystetty farkunsinisellä metallilla ja Burtonin sisäänkäynti löytyi tukkikasan keskeltä. Myös sisätiloissa materiaaleja ja tilanjakajia oli käytetty hauskasti, esimerkkinä tuo vihreä kammio keskellä myymälää.

Joka ruokailua ei jaksanut käydä ravintoloissa suorittamassa, joten ehdittiin useamman kerran käymään ilta- ja aamupalaostoksilla Whole Foods ruokakaupassa. Täällä hauskan esillepanon lisäksi huomion kiinnitti pakkaukset; erityisesti olutpullojen etiketit loistivat kekseliäisyydellään!

Käytiin myös puolivahingossa pöyrähtämässä valtavan kokoisessa Merchandise Mart kalustekaupassa, mistä olisi löytänyt keittiöitä, kylppäreitä ja mm. toimistokalusteita aivan joka lähtöön. Kerroksia taisi olla kaiken kaikkiaan 18 ja neliöitä talossa on Wikipedian mukaan 372 000, huh! Lähes kaikki kerroksista olivat täynnä showroomeja ja olisin voinut viettää siellä viikon. Valitettavasti seurueemme kaksi kolmesta henkilöstä eivät olleet ihan yhtä innoissaan. Jouduin siis tyytymään pariin hätäiseen vilkaisuun. ;-)

No comments:

Post a Comment